Hoofdpagina

Welkom op de hoofdpagina van 'weer en natuur'. Alles wat met het thema 'weer en natuur' te maken heeft is te herkennen aan twee dingen die je ook op deze pagina ziet:
Ten eerste: de blauwe achtergrond. En ten tweede: het 'weer & natuur' logo dat je linksboven in de hoek van dit venster ziet. Als je die 2 dingen ziet, weet je dat het over 'weer & natuur' gaat.

Maar waar gaat 'weer & natuur' dan over? 
De naam zegt het natuurlijk al. In dit gedeelte van het project vind je allerlei opdrachten die met deze twee onderdelen van alles te maken hebben. Er zijn voorleesverhalen, knutselwerkjes, gedichten, werkbladen, proeven, informatietekstjes en onderzoeksopdrachten die je allemaal zelf kunt gaan gebruiken. Je zult opdrachten tegenkomen waarin je naar de wolken gaat kijken, of knutselwerkjes waarin je paddestoelen en spinnen maakt. Op een andere bladzijde leer je wat over het leven van een vlinder, terwijl je later een verhaal over de lente aan het lezen bent. Kortom: alles is mogelijk!!!
De opdrachten die je bij de keuzeopdrachten-pagina's vindt zijn ingedeeld op volgorde van de vier jaargetijden: LENTE, ZOMER, HERFST en WINTER.
Op de reactiepagina kun je lezen wat andere kinderen van bepaalde opdrachten vonden. Op die manier kun je snel zien of een opdracht jou ook wel leuk lijkt.

Maak vooraf je keuze:

onderbouw keuzeopdrachten of reactiepagina

middenbouw keuzeopdrachten of reactiepagina

bovenbouw keuzeopdrachten of reactiepagina

 

Let op! Werkbladen zijn verkleind weergegeven. Door op het verkleinde werkblad te klikken wordt het eigenlijke werkblad geopend in Acrobat reader. Dit programma moet daarvoor wel geinstalleerd worden op de computer. Je kunt de reader downloaden op de site van Adobe: http://www.adobe.com/prodindex/acrobat/readstep.html

Terug naar het hoofdmenu