Keuzeopdrachten middenbouw

 (Gewijzigd op 13/10/97)

Ga meteen naar LENTE , ZOMER , HERFST of WINTER door de woorden aan te klikken.
Plaats een algemene reactie.
Ga terug naar de hoofdpagina.

Om te kijken wat andere kinderen vonden van de opdrachten op deze pagina ga je naar de reactiepagina.


LENTE

In de lente begint het leven opnieuw. De laatste sneeuw is verdwenen, er zweemt al groen in de bomen, de eerste bloemen steken hun kopjes op. De dagen worden langer, de zon wint aan kracht. Steeds meer vogels keren terug uit zuidelijke streken. Insekten en vlinders vliegen van bloem naar bloem. De wereld is vol geuren en kleuren.

Terug naar boven


ZOMER

In de zomer bereikt de zon het hoogste punt. Alles staat in bloei. De vruchten hangen te rijpen aan de bomen, de aardbeien kleuren dieprood. In de zomer rusten we uit, luieren we aan het strand, of liggen we languit in de wei, grasspriet in de mond, verrekijker in de aanslag om het doen en laten van de vogels te bestuderen. Het frisse lentegroen verandert in donker zomergroen. Een zwoel windje waait over de wereld.

Terug naar boven


HERFST

's Morgens en 's avonds slierten de nevels over de velden. In de spinnewebben glinsteren dauwdruppels als briljanten. De paddestoelen pronken met hun blote hoeden. Voor de bladeren vallen, tonen ze nog hun mooise kleuren. De wereld is gehuld in een mist van weemoed om de voorbije zomer.

Terug naar boven


WINTER

De zon hijst zich moeizaam boven de horizon. De dagen zijn kort, de nachten lang. Heldere hemel, sterrengeflonker, krakend ijs. Onder een witte mantel wacht de wereld van plant en dier op de vrijheid.

 Terug naar boven


Algemene reactie

Heeft U nog suggesties, op- of aanmerkingen, ideeen of wat dan ook. Plaats ze dan op de reactie pagina middels onderstaand formulier.

Hoe heet je?

Wat is je e-mail adres?

Klik op versturen om de opmerking op de reactiepagina te plaatsen.

Terug naar boven