Kerststukje maken

Rond de kerst duiken ze overal op: de bekende kerststukjes. Kenmerkend hiervoor is natuurlijk de kaars en heel veel groen. Ze zijn leuk om in de eigen kamer te zetten of cadeau te doen. Op deze pagina leer je, hoe je zo'n kerststukje in elkaar zet.

Benodigdheden:

Werkwijze

Maak de oase goed nat, maar niet zo dat er nog sloten water uit blijven lopen. Je kan dit het beste doen door de oase even een uurtje in een bak met water te laten staan, je kan het ook even onder de kraan houden maar dit werkt iets minder goed.
Dan zet je de oase in het bloembakje en je begint met de randen opvullen met groen en zo dus van buiten naar binnen te gaan werken. Bepaal goed voor jezelf wat de voor- en de achterkant van je stukje wordt en hoe je het wilt invullen. Het is heel belangrijk dat je het goed opvult en dat je geen lege plekken over laat, verder is oase ook behoorlijk kwetsbaar, je kan niet zomaar lukraak plantjes erin prikken en het er weer uithalen, want op een gegeven moment komen er te veel gaatjes in en blijft er niets meer goed in staan.
Waar je het kaarsje en de versierseltjes in zet mag je helemaal zelf weten.
Probeer het in iedergeval goed zichtbaar te houden en houdt er rekening mee dat het kaarsje een beetje vrijmoet staan, zodat niet het hele kerststukje in de brand kan vliegen door de blaadjes die te dicht in de buurt staan.
Veel plezier!!

Hoe is jouw kerststukje geworden? Heb je nog leuke tips voor anderen? Schrijf ze hieronder op:

Klik op 'versturen' om je tekst op de reactiepagina te plaatsen


Ga naar:

Keuzeopdrachten Reactiepagina