Kerstkaarten maken

Met Kerstmis vieren we een heleboel dingen maar wat we vooral ook doen dan juist denken aan andere mensen. Wat we bijvoorbeeld doen is heel erg lekker eten en daar familie bij uitnodigen en kerstkaarten sturen. Omdat we aan elkaar willen laten zien dat we aan elkaar denken sturen we iedereen die we aardig vinden een kerstkaart. Dit kan je al zien aan de winkels waar overal massa's leuke kaarten in de etalages liggen

Benodigdheden:

Werkwijze:

Je pakt het werkblad erbij en je knipt de figuren uit.
Dan vouw je het stevige witte papier erbij en je vouwt het zo dubbel dat je een dubbel blad krijgt van 10 bij 14 cm.
Je houdt de opening aan je rechterhand, je pakt het figuur van het werkblad en je trekt hem recht over op je stevige witte papier.
Je haalt het werkblad eraf en je lijmt het figuur op het stevige dubbelgevouwen blad stevig in (geen klodders en overal ongeveer evenveel)
Dan strooi je de glitters er voorzichtig overhaan, waarbij je er goed oplet dat ongeveer overal evenveel glitters komen en vooral niet teveel. Dit laat je goed drogen en daarna vul je aan de binnenkant je kerstwens in.

Is het maken van een kerstkaart bij jou gelukt? Heb je nog tips of wil je graag een kerstkaart naar iemand sturen of van iemand ontvangen? Vul dat hieronder in:

Klik op 'versturen' om je tekst op de reactiepagina te plaatsen


Ga naar:

Keuzeopdrachten Reactiepagina